Gudrun Antemar tyst

Den nya riksrevisorn Gudrun Antemar intervjuas av Svd Näringsliv/E24.

Hon är stolt och glad över sitt nya uppdrag efter åren som generaldirektör på Ekobrottsmyndigheten. På EBM gjorde hon sig känd som en medieinriktad chef och den rollen vill hon ha kvar:

– En av chefsuppgifterna är att synas utåt. Så var det på Ekobrottsmyndigheten och så är det på Riksrevisionen, säger Gudrun Antemar.

Målet är att ha en ”avspänd men professionell” relation till media, enligt intervjun.

Men när det gäller sin tid på EBM och den friande domen i det uppmärksammade insidermålet väljer hon att vara tyst. Så här skriver Svd/E24:

”Gudrun Antemar vill se framåt. Hon är inte pigg på att kommentera sin tid på Ekobrottsmyndigheten (EBM) eller diskutera svårigheterna med att få fällande domar i stora ekobrottsmål – senast dokumenterat i de friande domarna i målet mot Cevianmannen och Nordeamannen.”

– Jag vill inte ge något testamente om min tid på Ekobrottsmyndigheten men det var fantastiskt att få vara chef för så många kompetenta medarbetare, blir Gudrun Antemars enda kommentar.

På samma tema skriver journalisten Christer Berglund i Dagens Ledare om Gudrun Antemars och Ingrid Bondes (tidigare chef på Finansinspektionen) roll i formandet av den svenska insiderlagstiftningen:

”Båda har nu lämnat chefsskapet för sina myndigheter. Andra får försöka städa upp i det misch-masch som den svenska lagstiftningen blivit.”