Insiderhausse

Dagens Industri rapporterar att antalet anmälningar till Finansinspektionen om misstänkta insiderbrott återigen ökar. Hittills i år har 96 anmälningar kommit in vilket kan jämföras med 98 för hela 2009.

– När marknaden är på väg upp och man har positiv information är det lätt för den som är oärlig att utnyttja den. Det är det vi ser nu, säger Sten Åkesson på Finansinspektionen till Dagens Industri.

Artikeln finns inte på nätet men citeras av Realtid.se och DN.

Advokaten, Aktiespararen och Finansliv

Insiders fortsätter att lovordas av läsarna.

Aktiespararens bokrecensent Anders Ström skriver i nya oktobernumret: ”Författarnas grävande journalistik öppnar dörrarna till en värld som alltför ofta tillåts vara i fred – inte minst i tider av uppgång på börsen.”

Tidningen Finansliv gillar också Insiders: ”Denna lysande bok skildrar ett par finansskurkar och rättssamhällets jakt på dem. Dokumentärt OCH spännande.”

Advokatsamfundets tidning Advokaten lästipsar.

Insiderutredning på Island

Insiderutredningen mot tidigare isländske regeringstjänstemannen Baldur Guðlaugsson är klar och åklagaren väntas fatta beslut om åtal inom kort. Det skriver Islandsbloggen med hänvisning till Visir.is.

Baldur Guðlaugsson sålde en stor post aktier i Landsbanki strax innan banken kraschade hösten 2008. Enligt misstankarna mot honom skall han ha fått information om bankens problem genom sitt arbete.

Baldur Guðlaugsson förnekar brott och hävdar att han aldrig fick någon insiderinformation om Landsbankis kritiska situation innan han sålde aktierna.

Slutplädering Richards-rättegången

Slutpläderingarna i svindleri- och insiderrättegången mot Alexander Richards och ytterligare tre medåtalade hölls i förra veckan. Läs åklagarens och försvarets argumentation inför rätten på Realtid.se:

”Vi talar om 70 miljoner kronor”

”Jag håller med åklagaren”

”EBM undanhöll telefonavlyssningar”

Rättegången går vidare senare i oktober men då står enbart Alexander Richards åtalad. Denna del gäller bland annat misstanke om skatte- och bokföringsbrott.

Läs om resultatet av Skatteverkets granskning av Alexander Richards affärer på Realtid.