Om misstankarna mot Ola Rollén

Jag skriver i Realtid.se om insidermisstankarna mot Hexagon-chefen Ola Rollén. Oavsett utgång visar händelsen att personer med den typ av förtroendeställning som Rollén har måste hålla sig borta från privat spekulation på börsen när roller och plånböcker lätt blandas ihop och konsekvenserna kan bli mycket stora för tredje man:

”Jag har inget emot att Ola Rollén lägger sina väl förtjänade pengar på ett eget investmentbolag men då ska det vara vattentäta skott med en fristående ledning som ansvarar för affärerna. Att huvudägaren förhandlar om enskilda investeringar, vilket alltså kan ha varit fallet, bör inte få förekomma.

Och gäller det någon som helst form av investeringar i börsbolag, inklusive den egna aktien eller till denna knutna värdepapper, bör säkerhetsmarginalerna givetvis vara extra väl tilltagna. Bara risken att dras in i insiderutredningar eller liknande myndighetsåtgärder måste undvikas på alla sätt.”

Läs hela kommentaren på Realtid.se.